четверг, 2 апреля 2020 г.

3 квітня урок фізики для 11 класу (4)

урок-захист навчального проекту (самостійно під час 4 уроку на 5-му буде конференція в Zoom, там і обговоримо результат)
"Чи правильно ти обрав свій смартфон?"

На одному з блогів присвяченим телефонам я побачила наступний допис: "Одного разу під час серфінгу по хвилях Інтернету на одному з інформаційних сайтів я побачив невеличкий пост, в якому розповідали про деякі технічні характеристики нового iPhone, посилаючись на слова сина троюрідної сестри прибиральниці головного офісу Apple. Мою увагу привернув новий екран Retina+ з роздільною здатністю 490 dpi, що у півтора рази більше, ніж у Retina в iPhone 4.
Тут одне з двох. Або в Apple хтось з’їхав з глузду, або у пості виклали висмоктану з пальця інформацію (що більш ймовірно)."

Отож, завдання: Обчислити роздільну здатність вашого ока і порівняти її з вашим телефоном

Обчислимо лінійну роздільну здатність ока L (мінімальна відстань між точками, при якій ці точки не зливаються в одну). Вхідні дані: відстань від ока до предмета (екран смартфона) h, кутова роздільна здатність ока α=0,017° (одна кутова хвилина).


L=h*tan(α/2)*2
Результат розраховуєте в сантиметрах, потім переводите в dpi
Зробіть висновок: Яку повинен мати роздільну роздільність ваш екран смартфону та яку має насправді?
DPI = 1PPI (пикселей на дюйм).
Дюйм — единица длины равная 2,541 см.
Пиксель — «picture element» — это точка (минимальная частичка) цифрового изображения. Все, что вы видите на экране монитора или дисплее цифровой фотокамеры, состоит из пикселей.

Комментариев нет:

Отправить комментарий